Værd at vide

Træ og træsorter

Fyr kernetræ

Intet vindue er bedre end det træ, det er lavet af. Derfor anvender Vintech kvalitetstræ med 90 % kernetræ i udadvendte dele - i henhold til VinduesIndustriens Tekniske Bestemmelser for fremstilling af vinduer og yderdøre.

Træet har tætte åreringe og et harpiksindhold, der yder naturlig beskyttelse mod råd og svamp.
For at opnå den bedste formstabilitet og kvalitet anvender Vintech fingerskarret træ. Det betyder, at stort set alle knaster og andre dårlige dele af træet bliver skåret væk.

Fyrretræselementer leveres fra Vintech færdigbehandlet med en industriel overfladebehandling, eller ubehandlet til videre behandling. Færdigbehandlede elementer efterbehandles efter 4 til 5 år.

Mahogni

Vintech bruger udelukkende specielsorteret Sipo mahogni som har en vægtfylde på mere end 550 kg. pr. m3. Mahogni har fra naturens side et meget høj indhold af forskellige olier og salte som gør, at den er meget modstandsdygtig overfor angreb mod råd og svamp. Mahognielementer leveres altid oliebehandlet, og efterbehandles ca. en gang.

Gode råd om vedligeholdelse af vinduer og døre

Læs mere om. hvordan du vedligeholder dine døre og vinduer fra Vintech.

> Malet fyrretræ
> Mahogni
 

Glas

Lav-energiglas

Lavenergiglas fremstilles ved, at der nedstøbes en næsten usynlig hinde i glasset. Denne belægning kaster varmestråling retur til rummet, men slipper solens varmetilførsel udefra uhindret ind. Det betyder, at udover en varmebesparelse opnås der også en højere overfladetemperatur på glasset. Der føles derfor ingen kulde og trækgener omkring vinduer og døre med lavenergiglas. Varmetabsværdien for glas opgives i U-værdier. Jo lavere denne værdi er, des bedre er isoleringsværdien.

Koblede vinduer

Koblede vinduer med almindeligt glas har en U-værdi på ca. 2,8. Vælges der lavenergiglas i den indvendige ramme, forbedres isoleringsevnen væsentligt, og der opnås en U-værdi på ca. 1,8 selv ved sprossevinduer med mange små glasfelter.

Koblede vinduer Super

Koblede vinduer kan også leveres med termorude i den indvendige ramme og 1 lag glas udvendigt. Her opnås en U-værdi på 1,1 med en lavenergi-termoglas.

Lydglas

Er der behov for ekstra god lyddæmpning, anbefaler vi, at der monteres lydglas. Lydglas består af 2 stykker glas med hver sin tykkelse. Glassene svinger derfor uens og bryder lyden.

Råglas/ornamentglas

Der kan vælges mellem flere typer og mønstre.
Se råglas/ornamentglas her

Sikkerhedsglas

Ved sikkerhedsglas er glasset enten hærdet eller lamineret.
Lamineret glas er to sammenlimede glas, vilket bevirker at glasset ikke "falder ud" hvis det slås i stykker og man opnår derved en indbrudshæmmende virkning.

Hærdet glas er som navnet siger hærdet, vilket bevirke at det bliver vanskeligt at slå i stykker og hvis det sker går det i 1000-vis af små stykker og man opnår derved en personlig sikkerhed.

Solafskærmende glas

Er der store ruder mod syd, hvor solens energitilførsel ønskes reduceret, kan der vælges forskellige solafskærmende glastyper. Læs mere om glas.

Kort og godt om glas

Glasfakta 2018

Overfladebehandling

AQUAflex SERIE 2600

Vi anvender 2ØKO systemet (fler-trins malingssystem) til overfladebehandling af vinduer og døre. Overfladen bliver stærk og kræver derfor mindre vedligeholdelse. Alligevel anbefaler vi efterbehandling ca. hvert 5. år.

Med 2ØKO systemet opnår man en ensartet diffusionsåben overflade af høj kvalitet. Lagtykkelsen er 80-100 my, og det betyder, at produktet opnår en god beskyttelse mod vejrligets hårde belastning - ikke mindst solens UV-stråler. Vintechs 2ØKO overfladebehandling har de fordele, at:

Behandlingen er på en ren og tør oveflade, inden produktet kommer i kontakt med fugt og vejrliget.
Behandlingen kommer ind bag beslag og helt ind i false på karme og rammer. Kombinationen af en diffusionsåben behandling, hvor træet kan ånde og en ensartet lagtykkelse, giver en overfladebehandling af høj kvalitet med en flot finish.

Miljøvenligt

2ØKO systemer er miljøvenlige - deraf navnet. Alle væsker, der anvendes i systemet, er vandbaserede og skånsomme mod miljøet.

Der kan vælges mellem 9 forskellige standardfarver. Alternativt kan leveres i specialfarve efter RAL eller NCS nr., mod mindre tillægspris. Overfladebehandling med Aquatop er som følgende:

Bemærk: Farverne er en skærmteknisk gengivelse - farvenuancen på leverede produkter kan afvige fra de viste farver.

Standard behandlingsmåde for Træ- og Træ-Alu elementer (2-ØKO behandling)

  • Grundbehandling med Teknos primer 2907
  • Spartling og mellemslibning
  • En gang færdigmaling med Aquatop serie 2600

> Se mere om maling


– brochure fra Vintech

Overblik over vinduer og døre

Det kan være svært at vælge det helt rigtige vindue eller den rigtige dør, og det store udvalg gør det heller ikke nemmere. Få et overblik over vinduer og døre fra Vintech, og har du spørgsmål eller svært ved at finde det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Elementoversigt

Er det svært at vælge?

Om du skal have trævinduer, vinduer med koblede rammer eller traditionelle vinduer og døre, hjælper og rådgiver vi dig. Vi tager dine behov og husets udformning i betragtning, og herfra vurderer vi, hvilken løsning, der praktisk og arkitektonisk passer bedst til bygningen.

Kontakt os

vintech-01.jpg
vintech-02.jpg
vintech-03.jpg
vintech-04.jpg
vintech-05.jpg
vintech-06.jpg
Dansk Vindues Verifikation logo
CE logo
Vindues Industrien logo