Malet fyrretræ

Vedligeholdelse af vinduer og døre udført i kernefyr og leveret med overfladebehandling

Overfladebehandling

De leverede vinduer og døre er behandlet efter 2ØKO systemet. Overfladebehandlingen er udført med 2 lag vandfortyndbar alkyd/acrylplastmaling.Alle plane flader har fået en mellemslibning, og indvendigt er der spartlet. Den udvendige side spartles ikke, da det ville nedsætte vejrbestandigheden.

Elementerne kan efter særlig aftale være leveret med anden overfladebehandling. Er De i tvivl, så ring til vor serviceafdeling og opgiv koden i garantimærket. Så kan vi fortælle, hvad elementerne er behandlet med.

Vær opmærksom på følgende

Efter imprægnering vil træet indeholde vac-væske, som har en blødgørende virkning på overfladebehandlingen, dette er dog uden betydning for malingens holdbarhed, men man bør beskytte overfladen mod stød m.m.

Mørke farver

Hvis der vælges en mørk farve udvendig skal man være opmærksom på at temperaturen i sol siden let kan komme op 70 - 80 grader, dette vil kunne give harpiks udtræk og revnedannelser.
Den høje temperatur vil betyde at overfladebehandlingen nedbrydes hurtigere.

Harpiksknopper

Træ er et levende materiale. Derfor må det accepteres, at der selv med den bedste overfladebehandling kan dannes harpiksknopper under malingen, især omkring knaster. Hvis harpiksen trænger gennem malingen som små dråber, kan den fjernes med sprit eller terpentin.

Hvis harpiksen sidder som knopper under malingen, bør der gå 2-3 år inden overfladen genoprettes. Harpiksen kan da skrabes og slibes bort, inden der males på ny. Specielt ved lyse farver kan der med tiden forekomme farvegennemslag fra knaster.

Se i øvrigt specielt datablad med 'Forventet udfald af industrielt overfladebehandlede træelementer", som kan rekvireres hos Vintech.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse bør finde sted, når de nederste dele på syd- og vestvendte vinduer og døre viser tegn på ned­brydning. Vær især opmærksom på glaslister og sprosser, da det er der den største nedbrydning sker.

Tidsintervallet for vedligehold er meget afhængig af den geografiske placering og placering i forhold til verdenshjørnerne samt den konstruktive beskyttelse.

Afrensning

Et effektivt forarbejde er afgørende for behandlingens holdbarhed og vedhæftning. Der indledes med en grundig afvaskning med et grundrengøringsmiddel (ikke opvaskemiddel). Alt løstsiddende maling skrabes og slibes bort ned til det lyse træ.

Grunding

Afrenset træværk grundes med grundingsolie. Når den er tør, slibes let med fint sandpapir på alle flader og slibestøvet fjernes med børste og klud.

Slutbehandling

Der afsluttes med to lag maling. Vi anbefaler at anvende de vandfortyndbare plast-alkyd produkter, enten som maling eller som dækkende træbeskyttelse og vi fremsender gerne vor farveleverandørs vedligeholdelsesvejledning, som giver yderligere information om dette punkt.

Udvendige hængsler og beslag kan behandles med samme type maling. Dog bør evt. rustpletter afrenses og grundes med metalgrunder inden slutbehandlingen.

Dørfyldninger

Selv om forarbejde og overfladebehandling er udført på bedste måde, kan der opstå overfladiske revner (brag) i dørfyldinger og andre flader udført af krydsfiner.

Dørtrin af træ

Når træet viser tegn på nedslidning behandles med træolie.

Gode råd

  • Anvend altid et anerkendt produkt og husk at pris og kvalitet også her følges ad.
  • Læs altid brugsanvisningen på produktemballagen grundigt igennem inden arbejdet startes.
  • Alle flader skal være tørre og frie for snavs og støv inden arbejdet startes.
  • Alle tætningslister og bevægelige dele i hængsler og lukkebeslag må ikke overmales.
  • DVC-garantimærker må ikke overstryges.
  • Der males lettest til kant, når der anvendes afdækningstape.
  • Hav altid en ren klud og en plastpose ved hånden. Kluden bruges til at aftørre evt. fejlstrøg og dryp fra penslen, mens plastposen bruges til indpakning af penslen ved korte afbrydelser.
  • Oplukkelige rammer må ikke lukkes før behandlingen er helt tør.


– brochure fra Vintech

Overblik over vinduer og døre

Det kan være svært at vælge det helt rigtige vindue eller den rigtige dør, og det store udvalg gør det heller ikke nemmere. Få et overblik over vinduer og døre fra Vintech, og har du spørgsmål eller svært ved at finde det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Elementoversigt

Er det svært at vælge?

Om du skal have trævinduer, vinduer med koblede rammer eller traditionelle vinduer og døre, hjælper og rådgiver vi dig. Vi tager dine behov og husets udformning i betragtning, og herfra vurderer vi, hvilken løsning, der praktisk og arkitektonisk passer bedst til bygningen.

Kontakt os

vintech-01.jpg
vintech-02.jpg
vintech-03.jpg
vintech-04.jpg
vintech-05.jpg
vintech-06.jpg
Dansk Vindues Verifikation logo
CE logo
Vindues Industrien logo