Mahogni

Vedligeholdelse af vinduer og døre fra Vintech udført i mahogni

Behandling

De leverede vinduer og døre har efter fremstilling fået en overfladebehandling af en gang hårdttræsolie.

Elementerne kan efter særlig aftale være leveret med anden overfladebehandling. Er De i tvivl, så ring til vor serviceafdeling og opgiv koden i garantimærket. Så kan vi fortælle, hvad elementerne er behandlet med.

Elementerne vil, når de leveres, fremstå med en meget flot overflade, klar og frisk i farven, denne overflade vil dog hurtigt ændre sig, dele af elementet vil blive lysere og andre dele vil blive mørkere. Dette skyldes solens nedbrydning af træet, der er derfor vigtigt at denne vedligeholdelse følges, hvis træet skal holde sin farve frem i tiden. En ændring af træet kan dog ikke undgås.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse bør finde sted kort tid efter levering og senest, når de nederste dele på syd- og vestvendte vinduer og døre viser tegn på ned­brydning. Der må regnes med behandling 1- 2 gange om året. Til gengæld er behandlingen enkel.

Behandling

Der indledes med en grundig afvaskning med et grundrengøringsmiddel (ikke opvaskemiddel). En evt. ru overflade kan slibes med fint sandpapir (korn120).

Påfør træet hårdtræsolie eller rå linolie til udvendig brug, (der skal være tilsat fungisid) med en pensel eller klud.

Vigtigt: Ved brug af så kraftige mættede olier, er det vigtigt at aftørre overskydende olie efter ca. 20 min. og huske, at brugte klude kan selvantænde.

Dørtrin af træ

Når træet viser tegn på nedslidning behandles med træolie.

Gode råd

  • Anvend altid et anerkendt produkt og husk at pris og kvalitet også her følges ad.
  • Læs altid brugsanvisningen på produktemballagen grundigt igennem inden arbejdet startes.
  • Alle flader skal være tørre og frie for snavs og støv inden arbejdet startes.
  • Alle tætningslister og bevægelige dele i hængsler og lukkebeslag må ikke overmales. DVC-garantimærker må ikke overstryges.
  • Hav altid en ren klud ved hånden. Kluden bruges til at aftørre evt. fejlstrøg og dryp fra penslen.
  • Oplukkelige rammer må ikke lukkes før behandlingen er delvis tør.
  • Bemærk, at brugte oliemættede klude kan selvantænde.


– brochure fra Vintech

Overblik over vinduer og døre

Det kan være svært at vælge det helt rigtige vindue eller den rigtige dør, og det store udvalg gør det heller ikke nemmere. Få et overblik over vinduer og døre fra Vintech, og har du spørgsmål eller svært ved at finde det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Elementoversigt

Er det svært at vælge?

Om du skal have trævinduer, vinduer med koblede rammer eller traditionelle vinduer og døre, hjælper og rådgiver vi dig. Vi tager dine behov og husets udformning i betragtning, og herfra vurderer vi, hvilken løsning, der praktisk og arkitektonisk passer bedst til bygningen.

Kontakt os

vintech-01.jpg
vintech-02.jpg
vintech-03.jpg
vintech-04.jpg
vintech-05.jpg
vintech-06.jpg
Dansk Vindues Verifikation logo
CE logo
Vindues Industrien logo